Глезят кучетата в Кюстендил

Първият приют за кучета в Кюстендил отвори врати вчера.

  Той е с капацитет от 50 места за четириногите и 20 за безстопанствените коне, и се намира в бившите военни складове в село Радловци.
   В него всеки желаещ ще може да си осинови куче напълно безплатно, обясни шефът на новото звено д-р Димитър Димитров. Всяко куче, което се разхожда без нашийник и намордник в Кюстендил и общината обаче, ще бъде прибирано в приюта, за да бъде кастрирано и обезпаразитено, обясниха още работещите във ветеринарната структура.
   Приютът предлага и ветеринарни услуги, като почистване на ухо на куче струва 4 лв., евтаназия на домашно куче струва 20 лв., а кастриране на женско и мъжко куче се заплащат съответно 40 лв.и 20 лв. В ценорасписа на заведението има и раздел за коне, като залавянето на пуснат без надзор кон ще струва на стопанина му 50 лв., транспортирането до приюта е оценено на 60 лв., а престоят му там е 20лв., пише още в ценоразписа.
   Новата ветеринарна придобивка предлага грижи не само за бездомни, но и за домашни любимци, докато стопаните им са в отпуск или пътуват по работа. Проектът за изграждането на кучкарника е изготвен от Института по ветеринарна медицина в Стара Загора.

Тони Илиева
в."Телеграф"
Избрани сайтове   

Най-актуални страници   

  • Курсове по компютърна грамотност за начинаещи: Windows, Word, Excel, Internet Начална компютърна грамотност: Windows, Word, Excel, Internet

  • Курсове по CorelDraw за обработка на векторна графика CorelDRAW

  • Компютърни курсове по Adobe Photoshop Adobe Photoshop