Гушкат зайчета срещу стрес

Гушкат зайчета срещу стрес

Клиенти на японски ресторант гушкат зайчета срещу стрес

Стресираните японци могат да се освободят от напрежението като посетят ресторант в Нагоя, където се предлагат зайчета за гушкане.

В заведението "Усаги" всичко е "заешко" - декорът, плюшените играчки и дори чиниите са във форма на зайчета. Най-голяма притегателна сила за клиентите обаче има специалната стая до ресторанта, където има живи животни.

"Те са различни от плюшените зайчета, както и от котките и кучетата. Пухкави са като памук и когато ги гали, човек се чувства много спокоен", казва 25-годишната бизнесдама Хироми Оно, която е сред редовните посетители на заведението.

Цената за гушкането на едно от 18-те зайчета в "Усаги" включва начална такса от 900 йени (около 10 долара) и по 100 йени на минута.

Ресторантът предлага и услуга за "социализиране" на зайчета - собствениците на пухкави домашни любимци могат да ги носят със себе си и да ги запознават с питомците от заведението.

Практиката да се предлагат животни за гушкане не е необичайна за Япония, но в повечето заведения се "сервират" котки. БТА
actualno.com


Сподели във facebook


Избрани сайтове зайчета